Thema uiteenzetting 13-11:

Medewerkers met schulden – onze zorg?
Armoede komt voor in alle lagen van de bevolking en dat geldt ook voor grote schulden. We richten ons vandaag vooral op werknemers met schulden: zij werken wel maar de schulden zorgen voor gebrek aan concentratie en zelfs voor lichamelijke klachten. Hoe ga je als werkgever en organisatie om met een werknemer die ‘ziek is van de schulden’?
Sociaal Raadslieden

Wandelen in de lunchpauze – daar zijn veel ouderen best voor te porren!
Veel ouderen zouden graag regelmatig een wandelingetje maken maar kunnen of durven het niet alleen. Veel werknemers van bedrijven en organisaties houden van een luchtje scheppen. Waarom niet deze twee (af en toe) combineren? Of vrijdagmiddag eerst aan de wandel en daarna samen borrelen? Even een ander gesprek, een ander tempo en ander netwerk.
Warande

Verpleeghuis van de Toekomst – jouw toekomst
Hoe zou dat er idealiter voor jou uitzien? Wifi op iedere kamer? Logeerkamers? Hard metal karaoke? Een gameroom? All-inclusive of a la carte? Tijd om te brainstormen!
Accolade Zorggroep

Hoe maken we werken in Zeist voor iedereen toegankelijk; zowel fysiek, digitaal als qua arbeidsparticipatie?
Kunnen werken maakt dat je er bij hoort en dat Zeist een mooie plek is om te wonen. Maar werk is niet voor iedereen even toegankelijk. We zijn op zoek naar ideeën die belemmeringen wegnemen – zowel fysiek als maatschappelijk.
Gemeente Zeist

Sport en spel voor alle kinderen
Sport en spel is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen – zowel sociaal als lichamelijk.
Hoe zorgen we ervoor dat alle kinderen, ook degene waar thuis weinig of geen geld is, kunnen sporten en spelen?
We staan open voor alle voorstellen en ideeën, structureel en incidenteel.
Meander Omnium

Ouderen actief deel laten nemen aan culturele activiteiten: betrekken, prikkelen en een (nieuw) sociaal netwerk opbouwen
Het Kunstenhuis wil het voortouw nemen om het grote aanbod van culturele activiteiten in Zeist nog beter bereikbaar te maken voor ouderen. Daarmee worden en blijven zij betrokken, uitgedaagd, ontroerd en geprikkeld. We noemen dit Age Friendly Cultural Zeist.
Hoe dragen we dit uit en maken we dit waar?
Kunstenhuis Zeist

Betaald aan het werk in communicatie – dankzij een ‘beperking’
Gezocht: mensen met plezier in communicatie die uit eigen ervaring weten waar ‘gewone’ communicatie het laat afweten. Toegankelijke websites, ondertitels, grote letters, begrijpbare taal – we gaan het samen oplossen voor de klanten.
Aangeboden: een betaalde baan bij een leuk communicatiebureau. Want Krakeling Communicatie gaat groeien: we gaan adviseren (en uitvoeren) over toegankelijk communiceren (‘accessibility’) vanuit eigen expertise en ervaring. (En opdrachten zijn natuurlijk ook welkom!)
Krakeling Communicatie

Omgaan met collega’s met een aandoening
Omgaan met collega’s met een psychiatrische aandoening of visuele beperking.
Een collega met een gebroken been geef je makkelijk aandacht maar hoe doe je dat met een medewerker die geestelijk in de knoop zit of niet goed kan zien? Daarbij voelen we ons vaak ongemakkelijk en onhandig. Wij willen organisaties daarbij gaan helpen met workshops door ervaringsdeskudigen, een handige checklist en inzet van deskundigheid.
Wij3.0 + Bartiméus

Minder auto’s die meer rijden – op naar een duurzamer Zeist!
De meeste auto’s staan het grootste deel van de dag stil – wat als we meer zouden delen en samen doen? Minder of geen eigen auto’s maar betalen naar gebruik. Elektrisch in plaats van op benzine.  Lagere kosten voor iedereen. Overdag van het bedrijf, ’s avonds van de omwonenden. We zoeken organisaties en bedrijven die mee willen denken en doen over deze concepten.
Stichting Energie Zeist

Meedoen in de wijk
Meedoen, werken, nuttig bezig zijn in de eigen wijk kan op veel verschillende manieren. We zijn op zoek naar nieuwe ideeën en activiteiten voor een passende dagbesteding.
Abrona + Kwintes

Start typing and press Enter to search

X