Dit gebeurde op de Orange Day: een internationaal initiatief van GSK waarbij werknemers zich één dag inzetten voor de samenleving. Eén van de plekken waar GSK-medewerkers zich inspanden was Abrona, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, in Huis ter Heide. Hier organiseerde GSK een ‘plezier en bewegen’ dag voor de bewoners. Op het programma stonden onder meer spellen, zoals kegelen en sjoelen, het wieden van onkruid en het verwijderen van tegels.

Vrijwilligers werven
Ook op andere plekken in het land zetten GSK-medewerkers zich in. Zo gingen zij in Amsterdam aan de slag om met flyers en een social mediacampagne nieuwe vrijwilligers te werven voor het Gastenverblijf VUmc. Ook knapten medewerkers in Zwolle de tuin op van Zorgspectrum Het Zand en organiseerden zij er een bingo-evenement voor ouderen. In zorgcentrum Noorderkroon in Den Bosch werd gewandeld met ouderen en kregen huiskamers een opknapbeurt.

Team GSK

Blijdschap bewoners
John van Beek, directeur Corporate Affairs bij GSK, doet al jaren mee aan de Orange Day: ‘Het plezier en de blijdschap straalt van bewoners af. Het is heerlijk om zo iets terug te kunnen doen voor een ander. Het zet zaken echt even in een ander perspectief.’ Ook Pui Cheung, Internal Alignment Manager, blikt voldaan terug op haar bijdrage als cliëntenbegeleider bij Abrona. ‘Het was belangrijk om echt tijd te nemen om contact te maken. Het is mooi om te zien hoe cliënten reageren en genieten van alle extra aandacht. Dit geeft je een goed gevoel. Ik kijk uit naar de volgende editie.’

Prettige leefomgeving
Voor veel zorginstellingen is de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven een belangrijke aanvulling op hun aanbod voor cliënten. De reguliere zorg biedt steeds minder ruimte voor extra tijd, aandacht en een prettige leefomgeving. Voor zorginstellingen is de inzet van GSK dan ook zeer welkom. Het geneesmiddelenbedrijf, lid van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, organiseert deze dag met ‘Samen voor Zeist’: een initiatief om het maatschappelijk betrokken ondernemen in Zeist te stimuleren.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X