Vitaliteitsaanbod vanuit PZW en PGGM

 

Wat doen PFZW en PGGM op het gebied van vitaliteit voor haar medewerkers ten tijde van Corona?
PFZW en PGGM ondersteunen hun collega’s in deze tijd zo veel mogelijk om mentaal en fysiek fit te blijven. Deze situatie vraagt veel van iedereen, collega’s moeten werk combineren met zorgtaken of lesgeven aan kinderen. Wij merken dat ook werkgevers en zorginstellingen hier vragen over hebben. Voor iedereen is het zoeken naar de beste manieren om om te gaan met de verhoogde druk en nieuwe situatie. Hier delen wij onze tips en ervaringen in een handzaam overzicht hoe we onze collega’s zo goed mogelijk bijstaan.  Lees verder voor het volledige overzicht >>>

Buiten spelen! activiteit vanuit het Kunstenhuis, Sportief Zeist en Wijkgericht Werken.

Bewoners van verschillende verzorgingstehuizen en seniorencomplexen in Zeist worden elke dinsdag- en donderdagochtend getrakteerd op muziek en beweging. Komt u ook graag in actie met / voor bewoners/cliënten; geef u op>> 

 

 

De programmering van de lokale zender Slotstad TV

 

 

Digitale expositie; thema ‘thuis’

Het Rozenhuis stelde samen met Kwintes een digitale expositie samen met het thema ‘thuis’. De kunstwerken komen vanuit de kunstwinkel www.uniekpalet.nl (powered by Kwintes). Graag bereiken zij medewerkers en cliënten in deze bijzondere (thuis)tijd en hopen hen te inspireren tot deelname aan de volgende digitale expositie!

 

 

Een online gratis vogelcursus volgen:

 

 

 

 

+ beleef de lente; kijk mee met de webcams van de Vogelbescherming 

De Zilverkamer heeft een digitale rondleiding door Zilverstad Zeist gemaakt:

Door het coronavirus zijn veel mensen nu aan huis gekluisterd. En dat valt niet mee. Zeker niet als u weinig of geen mensen om u heen hebt om op terug te kunnen vallen. Terwijl u juist nu zo graag met iemand zou willen praten om uw verhaal kwijt te kunnen en uw gevoelens te delen. Bijvoorbeeld omdat u zich zorgen maakt, u zich eenzaam voelt of omdat u thuis zit zonder werk.

Jayda CC en het Bezinningshuis willen in deze moeilijke periode een luisterend oor voor u zijn. Een steuntje in uw rug. Zij doen dit zonder kosten in rekening te brengen.

 

 

Graag wil Netwerk Gewoon Samen er ook in ‘onrustige’ tijden rondom het corona virus er voor de medemensen zijn die het nu juist hard nodig hebben.
Hoe kan dit er in de praktijk uitzien? Vrijwilligers mogen namelijk geen fysiek contact meer hebben met mensen, om zo mogelijke besmettingen te voorkomen. Toch hebben we van meerdere jongeren gehoord dat zij iets willen doen. Er mogen nog wel dingen afgegeven worden aan de deur, dus er zijn mogelijkheden.

Wat kan er nog wel?

– Boodschappen doen voor iemand die niet weg kan of wil.
– Medicijnen of ander dingen ophalen voor mensen.
– Op afstand iets op de computer uitzoeken voor iemand.
– Een kaartje sturen naar iemand die de deur nu niet uit kan.
– Een belletje doen naar iemand die nu veel alleen is.

Kaartjes gewenst:

“Het is een onwerkelijke realiteit. Het normale leven staat op pauze. Afspraken, sociale contacten en activiteiten vallen weg. De dagen worden leger en stiller”. Voor veel mensen is dit een stressvolle periode. Voor de één betekent dat niet veel, maar de ander voelt zich hier eenzaam door of doet een groter beroep op naasten. Diverse netwerkpartners werkend voor én met mensen uit de psychiatrie en ouderen wensen nog diverse kaartjes.

 

 

Lego gewenst voor dagbesteders van de Loodszorg:

Start typing and press Enter to search

X