27 januari: in gesprek met partners over “Passend Werk”

25 partijen gingen op 27 januari met elkaar in gesprek, via speeddate en inhoudelijke breakoutrooms werd er kennisgemaakt met een brede groep aanbieders die kandidaten vertegenwoordigen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, visuele beperking, nieuwe Nederlanders of andere afstand tot de arbeidsmarkt.

Want “passend werk”, wat is dat en hoe organiseer je dat? 27 januari was een vervolg op gesprekken in het najaar tussen Abrona, Reinaerde, Rescued en Zideris over de toekomst van dagbesteding. “De definitie van werk verandert” aldus ook Patrick van de Berg van de RSDKR. Hoe organiseer je werk voor mensen die in Zeist wonen zodat ze mee kunnen doen waar mogelijk én passend bij wat ze kunnen. De één in dagbesteding, de ander in betaald werk of vrijwilligerswerk. Met de kandidaat centraal alsook zijn of haar ontwikkeling.

Hoe samenwerken en gebruik maken van elkaars deskundigheid, professionaliteit en mogelijkheden? Wat kan de samenleving toevoegen? En welke win win is te behalen nu werkgevers en bedrijfsleven geconfronteerd worden met een heel krappe arbeidsmarkt? Wat is de stip op de horizon? Hoe kan het netwerk van Samen voor Zeist hier een rol in spelen?

Een mooi inspiratieverhaal door Petra Overhand van Reinaerde; nav een verbinding gemaakt tijdens de Meet & Match van Samen voor Zeist in juli vorig jaar werken nu 2 kandidaten van Reinaerde bij Antropia. Ze maken een ontwikkeling mee, arbeidsmatig en privé! Ze zijn trots op hun werk, trots dat ze een contract hebben, trots dat ze “verdienen”.

Daarnaast ook een bijdrage van de Regionale Sociale Dienst; Patrick van den Berg en Kevin Biemans (CompetenSYS)presenteerden de opzet van een digitale sociale app. Een tool waarop kandidaten, begeleiders en jobcoaches kunnen zien wat er geboden wordt ogv werk én waarop betrokken werkgevers kunnen zoeken naar kandidaten. Een middel om mens en samenleving met elkaar te verbinden. De app is in ontwikkeling, wordt vervolgd!

En ook deze bijeenkomst wordt vervolgd!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X