Desiree leert ons dat we in oplossingen moeten denken, niet in problemen

Van prokkelstage naar leerwerkplek

Elk jaar organiseert Samen voor Zeist de prokkelstages; kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een dag de kans ervaring op te doen bij een werkgever. Zien en ervaren hoe het er op de “echte” werkvloer aan toe gaat.  Eén van de kandidaten was Desiree, via Zideris; zij kon een mooie ervaring opdoen bij Hotel Restaurant Oud London. Nuttig omdat werkgevers een bepaald beeld hebben over de doelgroep maar onbekend is dat de doelgroep niet alleen heel divers is maar ook heel veel kan. En dat bewees Desiree, want de prokkelstage smaakte naar meer voor beide partijen en resulteerde in een leerwerkplek.

“Meedoen in de maatschappij en betekenis vol werk verrichten”
Voor Zideris en de cliënten biedt de prokkelstage een kans laagdrempelig mee te kijken in een bedrijf/instelling. Onze cliënten willen mee doen in de maatschappij en betekenisvol werk verrichtten. Desiree geeft aan dat zij nu “echt” werk heeft door deze werkleerplek. Zij wordt ontzettend gewaardeerd en kan het bijzonder goed vinden met haar collega’s.

Wat Ferdinand Lubbers van Zideris opvalt is dat veel bedrijven en instellingen nog terughoudend zijn en denken dat zij veel werk hebben in de begeleiding. Wij nemen dat grotendeels weg door iemand goed te introduceren en te zoeken naar de juiste persoon op de juiste werkplek. Dat het uiteindelijk veel meer oplevert dan kost is voor deze bedrijven dan een waardevolle constatering. Voor Desiree is het belangrijk dat zij mee doet en deze kans heeft zij met beide handen aangegrepen! Voor ons is het zaak om korte lijnen te houden met het bedrijf en de cliënt. Door voortgangsgesprekken kan Desiree zichzelf verder ontwikkelen en hier wordt iedereen erg blij van.

Als bedrijf is werken met mensen met een afstand tot een arbeidsmarkt toch iets waar je eerst over nadenkt, aldus Denise van Rheenen, hotelmanager Hotel Restaurant Oud London. Daarom vinden wij de prokkelstages een goed initiatief. Op deze manier kun je van beide kanten zien of het een “match” is. Desiree maakt sinds kort deel uit van ons team, want dit was zeker een match!

Desiree leert ons dat we in oplossingen moeten denken, niet in problemen. Waar ze af en toe (emotionele) ondersteuning van ons nodig heeft, geeft ze dat terug op de momenten dat collega’s het moeilijk hebben. Dan zegt ze “het komt allemaal wel goed” of “laat mij je maar helpen”. We hebben gezien dat het Desiree helpt om af en toe zelfstandig te werken en om haar verantwoordelijk te maken voor haar eigen taken. Dit geeft veel zelfvertrouwen en ze neemt ons dus ook veel werk uit handen. We zien Desiree als mooie toevoeging op ons team. Ze heeft altijd veel overzicht en een goed oog voor detail. Duidelijke opdrachten voert ze perfect uit. Volgens haar collega’s is ze hier veel beter in dan zijzelf!

Deel uitmaken van een team doet Desiree goed en dat Desiree deel uitmaakt van ons team doet ons goed! Een win-win situatie, wat maakt dat wij open staan om vaker een samenwerking aan te gaan waarbij we een werkplek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X