Stageplekken zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar corona of niet, werkgevers maken de prokkelstage gewoon mogelijk! Een stage voor een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stageplekken zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar corona of niet, werkgevers maken de prokkelstage gewoon mogelijk! Een stage voor een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt willen graag werken in een regulier bedrijf. De prokkelstage geeft hen die kans. Het kan worden ingezet als arbeidsmarktoriëntatie of voorbereiding voor werk.

Op 3 juni ging de 1e prokkel van start met de stage van George bij IDEA (“Donderdag was mijn dag!”) waarna er vele volgden en nog gáán volgen; via matching door Samen voor Zeist gaan kandidaten  werken in de zorg, met dieren, inpakwerk, administratieve werkzaamheden, in de keuken of kamers schoonmaken in een hotel… het levert veel leermomenten en plezier op voor zowel de kandidaat als de werkgever!

Zoals zelfreflectie als zichtbaar is dat de gekozen werkomgeving “te druk” is. Maar ook als duidelijk is dat je op je plek zit: “Ik heb geleerd dat er verschillende mensen zijn die dingen niet goed snappen, maar je kunt het wel op andere manieren duidelijk maken. Door te luisteren naar wat ze zeggen en antwoord te geven op hun vragen en hen geruststellen”, aldus een kandidaat van VSO Bartiméus na de stage bij Accoladezorg.

De reacties vanuit de werkgevers zijn positief; “Leuk te zien en te horen hoe onze medewerkers de leerling opvangen en meenemen in dagelijkse werkzaamheden”, aldus RMN. De kandidaat bij HandMate De LoodsZorg was erg respectvol en geduldig. Bij Jayda-CC toonde de kandidaat oprechtheid en de wil om te leren. Dit zijn de werknemers die je graag in huis haalt!

Spanning, twijfel en toch doorzetten; een leerdoel die gerealiseerd is bij zoveel kandidaten die aangeven nog een keer te willen. In sommige gevallen is er een vervolg mogelijk, een langere stage of andere oriëntatie; “dat hoop ik en dat wil ik zeker!”

Dank aan alle werkgevers: Accoladezorggroep, Adra Share&Care, Bartiméus Fonds, BigaGroep, Creatief Herstel, De Ezelsocieteit, Diakonessenhuis, Hand Mate de Loods Zorg, Hotel Restaurant Oud London, Huize Hoog Kerckebosch, IDEA bibliotheek, JaydaCC, Kinderboerderij de Brink, Project Icarus, RMN, Santé Partners Ontmoetingscentrum, Timon, Verpleeghuis Bovenwegen, Woongoed Zeist en Zideris.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X