Hoog bezoek voor Adri van De Wijngaard dank zij Wessels Zeist

Haar man Cees van Dijk, oud stadsfotograaf van de gemeente Utrecht, bezoekt zijn vrouw met de hoogwerker. Adri woont al 5 jaar in de Wijngaard. Zij wordt verpleegd voor Alzheimer. Cees vindt het fijn om haar even te kunnen zien. Hij mist het ontzettend dat hij haar geen knuffel kan geven. Hij koestert de korte momenten, dat hij even door het glas contact met haar kan maken. Hij geniet ervan hoe de 2 zusters van de Augustijnen kloosterorden uit Utrecht zijn vrouw vertroetelen. De zusters, die op deze afdeling wonen zijn zelf ook dementerend.

De lockdown, als gevolg van het Corona virus, heeft voor verpleeghuizen grote impact op de bewoners, maar ook op familie. Accolade Zorg probeert op allerlei manieren de contacten tussen bewoners en familie tot stand te brengen. Vanaf maandag 20 april a.s. heeft zij een hoogwerker tot haar beschikking gekregen via Wessels Zeist waarmee familie van bewoners ter hoogte van de huiskamer worden gebracht om zo contact te leggen. Naast videobellen is dit een fijne manier om elkaar toch “echt” te zien en zelfs te horen. “We zijn ontzettend blij dat mensen opstaan met mooie ideeën; we leren van elkaar en ideeën worden uitgewisseld. Het is hartverwarmend hoe familie, vrijwilligers en medewerkers zich inzetten om waar het echt om gaat, het echte contact, toch te faciliteren”. Aldus Regiomanager Annette van Biezen.

 

Famillie van bewoners van de Wijngaard van Accolade zorg in Bosch en Duin komen op bezoek met de hoogwerker.

Foto’s van Mel Boas – Boasphoto.nl

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X