Stichting met je Hart Zeist stelt zich voor als nieuwe partner

 in Geen categorie

Stichting Met je hart is in september 2012 opgericht met het doel om aandacht te vragen voor het steeds groter wordende probleem van eenzaamheid waar zoveel ouderen mee kampen. Met je hart organiseert waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare, vaak alleenstaande ouderen die zelfstandig wonen, minder vaak de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. De kwetsbaarheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of angst. Met je hart zet zich inmiddels in voor meer dan 2.000 ouderen in 27 gemeenten in Nederland.

In Zeist is Met je hart in 2018 gestart en inmiddels hebben we 25 ouderen die betrokken zijn. Met je hart werkt in de deelnemende gemeenten samen met lokale restaurants en haar gasten. Gedurende 6 weken per jaar vragen ruim 400 deelnemende restaurants, in Zeist +/- 20, tijdens de restaurantcampagne “EET met je hart” een vrijwillige bijdrage van 1 euro bij de rekening van gasten die genieten van een avondje uit. Dit gebaar wordt vervolgens 100% lokaal besteed aan het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen, zodat zij weer bij de maatschappij worden betrokken en zinvolle contacten kunnen opdoen.

We zijn blij met de samenwerking met Samen voor Zeist. We hopen dat dit kan leiden tot mooie samenwerkingen met bedrijven en maatschappelijke organisaties binnen Zeist.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

X