Waar een Prokkelstage toe kan leiden…………

 in Geen categorie

Op 6 juni de dag van de Prokkelstage is leerling P. (VSO Meerklank) samen met Janita Pranger, zijn stagecoördinator, naar Kerkenbosch gegaan voor een kennismaking met Cor, de  complexbeheerder aldaar. P. heeft die dag met veel enthousiasme meegelopen, hij werd daarbij goed begeleid door de complexbeheerder. Deze prokkelstage heeft een mooi vervolg gekregen, waarover de complexbeheerder onderstaand heeft verslag geschreven.

“Op 6 juni heeft P., leerling VSO Meerklank, een dag stage gelopen in Kerckebosch een wijk in ontwikkeling in Zeist. Ik heb deze dag als zeer prettig ervaren, en P. was een goede werker en stagiaire, een opgeruimde jongeman die met  een  glimlach de wereld tegemoet treed. Aangezien er in de maand augustus veel werk lag (ontmanteling en later sloop van een kerkgebouw ) heb ik gevraagd of P. vakantiewerk zocht. Dit was zeker het geval, hij had er wel oren naar en ik werd  de dag erna gelijk gebeld door zijn begeleider. De papieren rompslomp is verder geregeld met P&O ( Woongoed Zeist ) en op 30 juli is P. begonnen met  zijn vakantiebaan”.

“De functie die ik bekleed bij Woongoed Zeist, heet complexbeheerder/wijkbeheerder, verantwoordelijk voor schoon, heel  en veilig in de breedste  zin van het woord, een zeer diverse baan, met veel klantcontacten en dito uitdagingen. P. heeft veel gedaan en geleerd de maand dat hij bij ons werkte, hij heeft een netwerk opgebouwd, waar ik van hoorde dat de volgende stage ook geregeld is (gemeente Zeist, openbare werken). Ik kijk terug op een leuke tijd ( ook voor mij leerzaam, het begeleiden van een vakantiewerker kost tenslotte ook inspanning, maar gaf mij ook een paar flinke sterke armen). Inmiddels ( oktober 2019) zijn de contacten gelegd tussen school, de gemeente Zeist en P. en na 2 proefdagen loopt P. stage bij service en onderhoud van de gemeente Zeist.”

P., een leerling van 19 jaar, was heel blij met zijn vakantiewerk bij Woongoed Zeist. Hij heeft veel geleerd , had een leuke invulling van zijn vakantie  (6 weken is toch wel lang) en heeft een mooi zakcentje verdiend. P. zegt ook heel blij te zijn met Cor, de complexbeheerder/wijkbeheerder, die ervoor heeft gezorgd dat hij de vakantiebaan kreeg.

En nu de stage bij de gemeente Zeist…. P. is super enthousiast en straalt!! Hij werkt keihard, doet enorm veel werkervaring op wat belangrijk is voor de toekomst. Meerklank waardeert het bijzonder dat er werkgevers zijn die  de leerlingen een kans geven om ervaring op te doen d.m.v. een stage.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

X