Scribit en de Sint – hoe maak je van fans doeners?

Hoe zorg je dat goede voornemens worden uitgevoerd en de wachtlijst met video’s (aangevraagd door blinden en slechtzienden) voor audiodescriptie* korter wordt?

Iedereen die een scribit-workshop volgt of op een andere manier kennismaakt met scribit is enthousiast. En neemt zich voor om regelmatig een filmpje te beschrijven. En daar komt het vaak niet van.

Tijdens de Carrousel van Samen voor Zeist en Bartiméus fonds was één van de ideeën: creëer een deadline en een overzichtelijk project. Wie A zegt, moet ook B doen en zo werd Sinterscribit geboren: het beschrijven van 29 afleveringen van de Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief. Vier zaterdagochtenden waren bij elkaar 16 vrijwilligers aan de slag in de Werkwinkel van Ingrid Wong (Den Dolder). Met laptop, koptelefoon, pepernoten en heel veel plezier was vóór de aankomst van Sinterklaas in Nederland de hele serie klaar om bekeken én beluisterd te worden.

Ook een leuk idee voor een grotere organisatie: één of meerdere scribit-sessie om een serie filmpjes te beschrijven. Met een eigenaar van het project die stimuleert en faciliteert. En natuurlijk een afstreeplijst zodat je kunt zien wat hoe ver het project is.

* audiodescriptie: Iemand laten horen wat er te zien is. Dat kan met Scribit, een systeem waarmee je audiodescriptie toevoegt aan Youtube-filmpjes. Op de momenten dat er niet gesproken wordt kun je tekst laten uitspreken die vertelt wat er te zien is.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X