Wat een geeltjes, wat een ideeën; en dát in 2 uurtjes tijd.

 in Geen categorie

Dinsdag 8 oktober vond de 1e Carrousel plaats. Tijdens de Carrousel wordt in select gezelschap een vraagstuk behandeld van één van de maatschappelijke partners van Samen voor Zeist. Deze keer stond Scribit  van Bartiméus Fonds centraal; het programma Scribit maakt het mogelijk dat filmpjes van bijvoorbeeld You Tube toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Om deze filmpjes toegankelijk te maken zijn vele vrijwilligers nodig; zo staan er nu zo’n 230 filmpjes in de wacht. Het vraagstuk werd eerst verkend om vervolgens vanuit de deelnemers ideeën te delen en te bespreken.

Dafne Kuipers van Management Drives liet ons rondjes draaien in de Carrousel; de 1e ronde was om te zien wie aan boord was, in de 2e ronde werd het vraagstuk geïntroduceerd, de 3e ronde was onderzoekend en in de 4e ronde werden ideeën aangedragen.

Aan het eind van de 2 uur hingen er veel geeltjes met nieuwe ideeën welke uitgewerkt kunnen worden. “Zeer waardevol, we zitten in een juiste tijd nu om deze ideeën vorm te gaan geven en uit te rollen in het jaar 2020”, aldus projectleider Anouk van Bemmel van het Bartiméus Fonds.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

X