10 oktober officiële opening Terug naar de Toekomst

 in Geen categorie

Druk, intiem en persoonlijk was het, de opening van de expositie Terug naar de Toekomst bij het Kunstenhuis in Zeist. De 3e expositie van outsider art. Deden voorgaande jaren 3 organisaties mee, dit jaar zijn we met 10 organisaties met kunstenaars uit diverse hoeken die aan het werk gingen met verschillende materialen en technieken wat schitterende kunstwerken heeft opgeleverd. Geïnspireerd door de titel “Terug naar de toekomst”.

 

Outsider art, art brut, kunst die prikkelt… welke naam je het ook geeft, het is in elk geval kunst die de moeite waard is om gezien te worden maar voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Omdat de kunst voor zichzelf gemaakt wordt en niet voor commercie. Er zijn anderen nodig om de kunst te laten zien en dat is wat deze samenwerking beoogt: een podium voor deze kunstenaars.

 

Veel genodigden kwamen samen om de opening te vieren, kunstenaars, hun familieleden en vrienden en begeleiders in de ateliers. Naast het Meisje met de parel veel kunstwerken die uitdrukking geven aan het thema Terug naar de Toekomst; oude wijsheden op tegeltjes krijgen een nieuwe lading, de vervuiling van de zee, de verarming van de samenleving door de Iphone… ook nieuwsgierig? Kom naar het Kunstenhuis van 11 t/m 25 oktober of fiets de Kunstroute op 12 oktober in Zeist en in Den Dolder langs alle deelnemende organisaties!

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

X