Mag ze wel in de werkplaats zonder stalen neuzen?

 

Een terechte vraag van een medewerker van Bartiméus werkzaam in de werkplaats houtbewerking. Een kijkje nemen bij de productie van producten van het Zeister kerstpakket mag geen gevaarlijke situaties opleveren. Met oorbescherming en veilig achter de lijn kon het wel. De kaasplank wordt van kersenhout gemaakt en “dat levert een andere beleving op want normaal gesproken werken we alleen met hardhout en dat ruikt echt anders!” Het feit dat producten verkocht worden en het klantcontact maakt het werken in de werkplaats extra aantrekkelijk, het is leuk om van klanten te horen wat ze met het product doen en wat ze er van vinden.

 

Op het kaarsenatelier is het niet anders, bedrijvigheid al om, gestold kaarsvet wordt in kleine stukjes gebroken om vervolgens in een mal gestopt te worden waarna er gesmolten paraffine overheen gaat. Eenmaal volledig gestold wordt de kaars uit de mal gehaald en is de kaars klaar. Het geeft voldoening om aan het eind van de dag de productie te tellen, te weten dat jij hier aan bijgedragen hebt; 80 à 90% van de productie van de kaars komt voor rekening van de cliënten, het gevaarlijke werk (de hete vloeibare paraffiene) wordt door de begeleiders 

   
Eerst worden de mallen gevuld met stukjes paraffine en afgemaakt met vloeibare paraffine.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X