Wat geef je jongeren met een beperking en een passie voor ICT?

Een programmeerbare, game-playing robot. Of nog beter, 2 robots. Afgelopen woensdag overhandigde Ruud Vodegel, directeur Advanced Programs, de robots aan Rene van Rixel, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van project-Icarus. Met de robots kunnen de jongeren van project Icarus leren programmeren en games spelen naast hun ‘echte’ werk: in hun dagbesteding ontwikkelen de jongeren websites, video’s en games. Rene: “Het is superleuk om samen bezig te zijn met ICT en veel plezier te maken!” Ruud: “Dat is precies wat ons zo aanspreekt aan project Icarus.”

Sinds vorig jaar is Advanced Programs via Samen voor Zeist verbonden met Project Icarus. Project Icarus verzorgt ICT dagbesteding in Culemborg en in Zeist en is opgericht door Rene (24 jaar). Hij heeft cerebrale parese. Zijn hersenen geven verkeerde signalen af aan zijn spieren. Daarom zit René in een rolstoel en kan hij moeilijk praten. Dat alles weerhoudt hem niet om zijn passie voor ICT in praktijk te brengen. Met aangepaste muisknoppen en speciale software kan Rene zijn computer bedienen. Op die manier kan hij volledige websites ontwikkelen. Rene: “Ik ben lichamelijk beperkt, niet geestelijk. Net als ieder ander wil ik mijzelf blijven ontwikkelen.”

Bovendien jaagt Rene met project Icarus zijn grote droom na. Hij wil dat iedereen met een lichamelijke en/of psychische aandoening die met ICT wilt werken, dat ook kan! De twee vestigingen van project Icarus zijn wat hem betreft dan ook een voorproefje voor een landelijk netwerk. Ruud: “Wij dragen hier graag een steentje aan bij. Ruud: “Eén van onze kernwaarden is verantwoordelijkheid nemen. Dat gaat bij ons verder dan ons kantoor of onze medewerkers.”

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

X