Kom jongens, een beetje meer Rood gedrag graag!

 in Geen categorie

Werken met zelfsturende teams vraagt om ander gedrag voor een goede samenwerking. Bijvoorbeeld het maken van goede afspraken en deze nakomen, het durven geven van feedback naar elkaar, e.d.

Aan Samen voor Zeist vroeg Management Drives te helpen met het maken van een match met zorginstellingen zodat we meer ervaring op kunnen doen over gedrag en zelfsturende teams specifiek in de zorg. Management Drives meet drijfveren van mensen, drijfveren zijn voorspellers van gedrag. Wat motiveert mensen om gedrag juist wel of niet te laten zien. Waar liggen krachten en valkuilen van zowel individu als van het team.

Intermetzo stond open voor deze pilot. We hebben bij twee teams een sessie gedaan waarin we zowel de drijfveren van de individuen als die van het team hebben gemeten en besproken. We hebben krachten en valkuilen van de teams benoemd en dit vertaald naar de praktijk. Ook hebben we afspraken gemaakt wij zij willen behouden-ontwikkelen-loslaten in gedrag en in de praktijk willen gaan toepassen in de samenwerking.

Dit heeft het volgende opgeleverd:

  1. Inzicht in de motivatiepatronen van de deelnemers wat geleid heeft tot een groter wederzijds begrip voor een (nog)betere samenwerking,
  2. Een beeld van de gezamenlijke groepswaarden en de plaats die de individuele leden daarbij innemen.
  3. De teamleden geven elkaar makkelijker feedback, doordat er meer begrip is gekomen voor de verschillen.
  4. Vanuit deze inzichten hebben we een aantal interessante analyses gedaan binnen de zorg.

Tamara van Dijk, integraal leidinggevende Intermetzo, ‘Management Drives heeft een gezamenlijke taal gecreëerd om gedrag naar elkaar toe bespreekbaar te maken en feedback geven een onderdeel van ons proces te laten zijn. Als we zeggen “kom jongens een beetje meer Rood gedrag graag” weten we wat meer tempo mogen maken en duidelijkheid creëren door bijv. iets uit te spreken. 

Mocht je meer willen weten of interesse hebben in een pilot binnen jouw organisatie, dan kun je contact opnemen met Dafne Kuipers op nr. 0654720861.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

X